Det magiske opstår, når lyset møder kunstværket

Ligesom Skagensmalerne var fascineret af lyset og malede både florlette og eftertænksomme malerier, bliver mødet med lyset og den færøske natur illustreret på intens vis med Ellindur Egilstrøð smukke malerier. Det er på en gang en melankolsk verden, og samtidig meget livsbekræftende. Det kraftfulde der møder livet i sin skrøbelighed i de stærke farver, som Ellindur anvender.

Ellindur Egilstrøðs kunstværker formår på en gang at vække en umiddelbar tiltrækning og samtidig skabe fastholdelse af beskueren. Som beskuer og iagttager oplever jeg at blive draget ind i en anden verden, hvor jeg ikke er i centrum, men naturen er!

Oplevelsen af at glemme tid og sted – Befriende!

Ellindur er 3 generation af malere og har inspireret mange med sin stærke og intense streg på lærredet, ligesom han gennem årene har udfordret og forfinet sit udtryk, fra flere kunstskoler. Erindringerne fra Ellindurs opvækst på Færøerne skaber en nysgerrighed, dels på kunstværkerne, men også en tiltrækning af den smukke rustikke natur, som Færøerne rummer. Jeg har aldrig været på Færøerne men billederne skaber en længsel for at opleve det fine og det barske.

Kom! Se! Mærk!

Christel Linaa Meyer


Udgivet

i

af

Tags:

Translate »